KORT FORTALT OM HÅRAVFALL, ÅRSAK OG BEHANDLINGER.
Publisert 20/09/2020

Hårveksten går i en syklus inndelt i 3 faser som gjentar seg ca. 20 ganger i løpet av et liv. En syklusperiode varierer i tid fra person til person, det kan derfor ta fra 3 - 7 år før håret har vært gjennom en hårsyklusvekst. Kort fortalt inndeles hårsyklusen i tre faser. ANAGENE/vekstfasen som betyr at håret er i vekst, denne fasen varer i opptil ca. 7 år. Så går veksten over i den KATAGENE/overgangsfase. Det betyr at hårroten forhornes og dermed stopper hårveksten. Herfra går håret over i den TELOGENE/hvilefase som betyr at hårsekken hviler i ca. 100 dager før syklusen starter på nytt i ANAGENE/vekstfase. Ca. 90% av håret er i Vekst til enhver tid.
Medisiner, sykdommer eller bivirkninger av medisinsk behandlinger, arv, graviditet, alder og ytre påkjenninger kan påvirke hårveksten i større eller mindre grad, noen ganger permanent og andre ganger forbigående.
Håravfall er for mange vanskelig og snakke om, men vi har lang erfaring og kan derfor mye om dette evne så snakk gjerne med oss. Det er viktig å finne årsaken tidlig slik at men evt. kan få rett behandling på et så tidlig stadiet som mulig.
Det finnes utallige produkter på markedet som i følge reklamen kan gi deg håret tilbake. IKKE la deg lure, det kan bli en dyr affære og et skuffende resultat. Vi anbefaler at du oppsøker lege dersom du mister unormalt mye hår på kort tid. I mange tilfeller finnes det behandlinger som kan gi positive resultater som bl.a. medisinsk behandling, lysbehandling og kirurgisk behandling i form av transplantasjon.
HÅRTRANSPLANTASJON: kosmetisk kirurgi hvor man flytter levedyktige/friske hårsekker fra bakhodet/sidene til de hårløse eller delvis hårløse partiene på hode. Resultatet er naturlig, varig og uten bivirkninger.
TRICOPIGMENTERING: kosmetisk prosedyre hvor man tatoverer med tynne nåler, farge rett under huden som etterligner utseende til ekte hår follikker. Behandlingen er en form for paramedisinsk tatovering, og må gjentas etter 3 - 6 år for vedlikehold.
Paramedisinsk betyr at det utøves av en person som ikke er lege.
Begge disse behandlingene passer begge kjønn.
Vi anbefaler at du undersøker litt i forhold til sertifisering, lisenser, referanser osv. før du velger behandlingssted og utøvende behandler. Vær kritisk!!!!
TENK KVALITET FREMFOR PRIS.

Flere artikler